27 Mei 2015

KEK BATIK COKLAT LAYE


Kredit to : Ketuk-Ketuk Ramadan 2015'






Bahan-bahan ( 1 kg )
* 200gm millo
* 250gm butter
* 3 sudu makan serbuk koko
* 1 tin kecil susu pekat manis
* biskut meri secukupnya
Cara-cara
Sediakan Loyang yg dialas plastik bersih(tujuanny
a supaya kek tidak melekat dan senang diangkat
dr loyang tanpa mencacatkannya)
Cairkan butter dalam kuali atas api yang kecil
sekali...
Setelah cair masukkan susu,milo sedikit demi
sedikit gaul sehingga milonya hancur
Seterusnya masukkan serbuk koko.... gaul tanpa
henti sehingga halus dan xberketul lg....
Setelah pekat,boleh lah mula menyusun biskut
marie di dalam loyang sehingga menutupi
permukaan dasar dan ceduk adunan coklat
kemudian ratakan l
Susun lagi biskut marie dan lapiskan dengan
adunan coklat.
Ulangi langkah 4 dan 5 sehingga adunan habis
Biarkan sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk
semalaman.... potong dan siap untuk
dihidangkan...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails