30 Oktober 2013
Air masak yang di campur dengan buah-buahan di bawah dapat membantu mengekalkan kesihatan kerana membantu membuang toksin dalam badan. Air yang di campur buah-buahan ini perlu dibiarkan dahulu 20 minit sebelum minum. Jom buat sendiri:
1) Teh hijau, pudina, limau nipis
-Untuk mengurangkan lemak, pencernaan, sakit kepala, pernafasan
2) Strawberri, kiwi
-Melindungi sistem imun, pencernaan, kesihatan kardiovaskular,menyeimbangkan gula dalam darah
3) Timun, limau nipis, lemon
- Mengatasi muntah, loya, hidrasi, mengawal selera makan, pencernaan
4) Lemon, limau nipis, oren
- Untuk vitamin C badan, sistem imunisasi, pedih ulu hati
Minuman di atas hendaklah di minum pada suhu bilik untuk tempoh 48 jam. Selepas 48 jam, perlu buat air yang baru.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan