Kredit to: Eila Noor
1 cawan tepung gandum
1 cawan air
1 biji telur
1 sudu makan marjerin/butter
1 sudu makan gula
1/2 sudu kecil esen vanilla.
cara2
- Didihkan air, gula, dan juga marjerin.
- Sementara tu, dlm mangkuk lain pukul telur dan esen vanilla sekejap
-Tutup api. Masukkan tepung. Kacau cepat2 gune senduk kayu.
- biar adunan tepung sejuk sikit dlm 5 minit
- Kemudian masukkan telur dan kacau cepat2 hingga sebati dengan tepung td. (saya guna mixer lagi senang)
-Panaskan minyak, masukkan adunan ke dalam piping bag yg ada nozzle star dan picitkan ke dalam kuali. potong setiap 5cm.
-Goreng hingga kekuningan dan angkat.
-Taburkan gula castor/icing. Sedia utk dmakan! mkn dgn coklat dipping lagi mabeles uols. heee
Tiada ulasan:
Catat Ulasan